- 16 – عشق در مقابل احترام :
عشق و احترام از لحاظ مفهومی شباهتهایی به هم دارند اما یکی نیستند. در غرب عشق بسیار مورد توجه است در حالی که در چین احترام از اهمیت بیشتری برخوردار است. بهترین مثال برای درک این تفاوت مشاهده و مقایسهی تبلیغ دو شرکت دارویی برای معرفی و تبلیغ محصولشان برای افراد سالمند است. تبلیغ چینی، پسری را نشان میدهد که نگران سلامتی پدرش است و برای او داروی تقویت سلامتی را میخرد ولی خجالت میکشد محصول را به پدرش بدهد و… . در تبلیغ غربی اما مرد سالخردهای نمایش داده میشود که سالم و سرحال در کنار همسر جوانش که لباس عروسی به تن دارد ایستاده و لبخندی از سر اعتماد به نفس بر لبانش نشسته است.
- 17 – آزادی شخصی در مقابل اعتبار و اقتدار:
در فرهنگ غرب آزادیهای فردی و فردگرایی بسیار دارای اهمیت است و برای اکثر مردم اولویت دارد. در مقابل در فرهنگ چینی، اعتبار و به خصوص اُوتوریته حائز اهمیت فراوانی است. به عنوان مثال در تبلیغات یک خمیردندان در چین، روی این مسئله که این محصول مورد تأیید سازمانهای بهداشتی است و متخصصان زیادی آن را توصیه میکنند تأکید میشود.
- 18 – لذت در مقابل کمک و همیاری:
چین دارای یک الگوی اجتماعی ناشی از فرهنگ زندگی کشاورزی است که در آن تأکید فراوانی روی همکاری جمعی و تبعیت از طبیعت میشود. در مقابل در فرهنگ غربی، لذت بردن از زندگی مقولهای بسیار اساسی است و به نوعی میتوان گفت لذت بردن یکی از اهداف اصلی زندگی است. این اهمیت لذت در تبلیغات غربی به وضوح قابل مشاهده است. مثلاً در این تبلیغ برند پپسی: «جوان بمان، لذت ببر، پپسی بنوش».
- 19 – خصلت ملی:
مردم هر کشوری خصائص ملی خود را دارند. این خصلتهای ملی بخشی از فرهنگ یک کشور هستند. به عنوان مثال چینیها محبت، دوستی و عشق نسبت به دیگران را عمدتاً به شکل غیرمستقیم و ضمنی ابراز میکنند. اما در فرهنگ غرب ابراز محبت خیلی صریح و آشکار صورت میگیرد.
- 21- طرز تفکر:
تفکر بخشی اساسی از فرهنگ انسانی است. در واقع تفکر طراح اصلی فرهنگ است. پدیدهی تفکر را میتوان به دو گونه اصلی تقسیم کرد: تفکر شهودی و تفکر منطقی.
در چین تبلیغات روی تفکر شهودی تمرکز میکنند در حالی که در غرب توجه اصلی تبلیغات بر تفکر منطقی است.
- 22 – نگرش نسبت به حیوانات، گیاهان و اعداد:
مردمی که در فرهنگهای متفاوت با پیش زمینههای تاریخی و جغرافیایی متمایزی زندگی میکنند دارای نگرشهای یکسانی نسبت به حیوانات، گیاهان و حتی اعداد نیستند. از همین رو است که یک عدد خاص ممکن است در یک فرهنگ مفهومی داشته باشد که در فرهنگی دیگر دارای آن مفهوم نیست. توجه به این مسئله در طراحی و ساخت تبلیغات بسیار مهم و حیاتی است. به عنوان مثال در فرهنگ چینی خفاش نشانهای از خوش اقبالی است اما در فرهنگ غربی خفاش نماد مثبتی نیست و حتی در فرهنگ عامه اروپاییها، خفاش نماد شر و بدی است. بیتوجهی به این مفاهیم نمادین در موقع تولید تبلیغات باعث شکست و بی اثر ماندن تبلیغات میشود.
فرهنگ نتیجهی پیشرفت تاریخی بشریت است. تبلیغات اما محصول توسعهی چشمگیر اقتصادی و اجتماعی است. تبلیغات در دنیای امروز نقش بسیار حائز اهمیتی دارد و بر همهی جنبههای زندگی انسانها اثر میگذارد. انتظار مؤثر بودن تبلیغات بدون توجه به فرهنگ اشتباه است. علی رجبعلی همواره زمینههای فرهنگی مخاطبان هدف را در نظر میگیرند. از همین رو است که تبلیغاتی که علی رجبعلی برای مشتریانش تولید میکند همیشه نتیجه بخش و مؤثر است.
حالا می تونم بگم من تا چه حد در زمینه نوع نگاه و حتی فرهنگ عادات انسانی و تبلیغاتی در جهان را مورد ارزیابی قرار داده ام که بهترین نتیجه از آن شناخت هر چه بیشتر از مخاطب و یا همان مصرف کننده واقعی است و دانستن زبان فردی و مشترک ایشان مبتنی بر شناخت از نوع و چگونگی نیازی آدمی است و این مهم از نکات بارز این هنر در بهره گیری در استراتژی تبلیغات با من است که اینگونه و موشکافانه بکار میرود و تنها در این صورت است که مطمئنا با شما خواهم بود تا حصول نتیجه یعنی چگونگی کشف بازارهای هدف برای برند شما و فروش آن.
23 – یه دوستی بهم می گفت : من از تبلیغات متنفرم !
چندی پیش سر صبح داشتم با ماشین میرفتم سرکار که از شانسم یهو چراغ قرمز شد و چون خیلی دیرم شده بود عصبی و کلافه شدم. دریچه کولر ماشین را تنظیم کردم روی صورتم و تازه کم کم داشتم آروم میشدم که یه آقایی زد به شیشه ماشین. به زور و با اکراه زیاد شیشه رو دادم پایین. دو سه تا تراکت تبلیغاتی رو داد دستم و رفت. پایین دادن شیشه همانا و هجوم هوای گرم و دم کرده به داخل ماشین همانا. عصبانی شدم. آخ خدا که چقد من از تبلیغ و تبلیغات متنفرم!! تراکتهای تبلیغاتی رو مچاله کردم و انداختم روی صندلی عقب ماشین کنار تراکتهای قبلی! توی دلم به اون کسی که سفارش توزیع تراکتها رو سر چهارراه داده بود بد و بیراه گفتم. چند وقتی بود که به فکر انجام تبلیغات برای رونق بیشتر کار شرکتمون بودیم و این تجربهی تلخ سر چهارراه، باعث شد من روی موضع خودم که فکر میکردم تبلیغات هیچ تاثیری نداره مصمم تر بشم.
همون روز عصر وقتی رسیدم خونه و گوشیم رو چک کردم. دیدم بچه ها توی یه گروهی که با دوستای دوران دانشگاه داریم یه ویدئویی رو به اشتراک گذاشتن. کامنتها و نظرات بچهها زیر ویدئو در حد مرگ کنجکاوم کرد. با اینکه خیلی خسته و داغون بودم و اینترنتم کند بود با صبر و حوصله و کنجکاوی منتظر شدم ویدیو لود بشه. وقتی ویدئو رو تا ته دیدم سریع با ایموجی نظر دادم و فوراً اون ویدئو رو فوروارد کردم توی چند تا گروه دیگه و به همه خانواده هم نشونش دادم. اونا هم هر کدوم فرستادن روی گوشی خودشون و برای دوست و آشنا ارسال کردن. اون ویدیو در واقع چیز خاصی نبود، یک تیزر ساده برای تبلیغات بود که خیلی بامزه و شاد ساخته بودنش و ایده جذابی داشت. کمی که سرم خلوت شد به این فکر کردم که چطور من که خودم هیچ اعتقادی به تبلیغات نداشتم ناخودآگاه اون تیزر تبلیغاتی رو پخش کردم و حتی اسم و شعار تبلیغاتی شرکتی که اون تیزر رو به سفارشش ساخته بودن تو ذهنم مونده. هنوزم با اینکه چند هفته از اون روز گرم گذشته وقتی برای خرید میرم فروشگاه، ناخودآگاه چشمم دنبال اسم اون شرکته و بعضی فروشگاهها که ندارن از فروشنده میخوام که محصولات اون شرکت رو هم بیارن. جالبتر از اون اینکه توی گروه تلگرام دوستام هنوز هم یه اصطلاحی که توی اون تیزر تبلیغاتی بود رو به کار میبریم و هر دفعه هم باعث ایجاد کلی شادی و نشاط میشه!
حالا به این نتیجه رسیدم که تبلیغات بیخود و بیفایده نیست بلکه باید نوع تبلیغات رو درست و هوشمندانه انتخاب کرد. تیزرهای تبلیغاتی مثل فیلم اند فقط خیلی کوتاهتر و اگه خلاقانه و باحال باشن در ضمیر ناخودآگاه مخاطب تاثیر میذارن. البته سوتفاهم نشه ساخت تبلیغات به شکلی که خلاق و بامزه باشن و بتونن توی دل و ذهن مردم جا باز کنن اصلاً کار سادهای نیست .
24 – یه روز رفتیم نمایشگاه، یه سال حرفش بود!
سوالی که برای خیلی از مردم وجود داره اینه که با کدوم منطقی یه شرکت یا برند این همه پول خرج میکنه برای یه نمایشگاهِ چهار پنج روزه! با کلی دردسر غرفه بگیر، پول خرج طراحی و ساخت غرفه کن، چند نفر نیرو نمایشگاهی استخدام کن، کامیون بگیر کالاها رو ببر غرفه رو پُر کن، دوباره چهار روز بعدش با کلی مکافات غرفه رو خالی کن بار بزن برگردون! که چی بشه؟ این همه خرج و برو بیا فقط برای چهار پنج روز؟ با کدوم منطق؟ یعنی این شرکتا اینقدر پول مفت دارن؟ این پولی که خرج نمایشگاه میکنن رو میزدن به یه زخم دیگهشون بهتر نبود؟
جواب تمامی این سوالات یه جمله ست: «امروز دیگه تمام برندها و شرکتها به اهمیت استفاده از فرصت نمایشگاه برای تعامل بیشتر با مشتریان و بهتر شناسوندن خودشون به اونا پی بردن». آره آره میدونم بیشتر از یه جمله شد! ولی جواب همینه که گفتم. درسته که نمایشگاه چند روز بیشتر نیست اما اگه شرکت یا برندی توی همون چند روز حرفهای عمل کنه، اثرات مثبتش حتی تا چند سال باقی میمونه. مردم اگه از یه غرفهای توی نمایشگاه خوششون بیاد و اصطلاحاً چششون رو بگیره تا مدتها توی ذهنشون میمونه و وقتی نیازی در اون زمینه پیدا کنن همون خاطرات نمایشگاه باعث میشه برن سراغ اون شرکت یا برندی که اونجا دیده و پسندیده بودنش. تازه علاوه بر خودشون به دوست و آشنا و فک و فامیل هم معرفی و توصیهاش میکنن و خود به خود تبلیغ کلامی هم شکل میگیره. اما هر حضور بی برنامه ای تو نمایشگاه قرار نیست این نتایج رو بده.. بُردی رو انتخاب کن برند تو توش جا بشه!
بودن یا نبودن مسئله تبلیغات است
25 – ویدیو مارکتینگ :
- کسب و کار شما هر چی که باشه همیشه یه امید و انگیزهای برای رونق بیشتر کارتون توی گوشه ذهنتون وجود داره. همین امید و انگیزهست که شرکتها و برندهای کوچک و بزرگ رو به فکر تبلیغات می ندازه. ساخت محتوای ویدئویی به خصوص در قالب تیزر تبلیغاتی از جمله محبوبترین شیوههای تبلیغاته که هم برای برندها و شرکتها و هم برای مخاطبان و مشتریان بالقوه دارای جذابیتهای زیادیه. خب حالا سوال اینه که هزینه متعارف ساخت تیزر تبلیغاتی حدوداً چقدره؟ واقعیت اینه که هزینه ساخت تیزر تبلیغاتی توی کشور ما به طرز عجیبی متغیر و بالا پایینه. یعنی تیزرهای تبلیغاتی که از لحاظ طول زمانشون مشابه هم هستن هزینههای ساختشون خیلی متفاوته. از افرادی که مدعی هستن با کمتر از یک میلیون برای شما تیزر میسازن بگیر تا تیزرهایی که هزینههای ساخت سرسامآور و خیلی بالاشون باعث شده سر زبونها بیفتن. واقعیت اینه که ساخت تیزری که دارای کیفیت مناسب باشه هزینه داره و اگه کسی وعده ساخت تیزر تبلیغاتی با قیمت خیلی پایین رو میده قطعاً داره کیفیت رو فدا میکنه. وقتی کیفیت پایین میاد دیگه نمیشه انتظار نتیجه مثبت و ملموس رو داشت. آیا این به معنای هر چه گرونتر بهتره؟ آیا برای داشتن یه تیزر با کیفیت حتماً باید نجومی هزینه کرد؟
- جواب منفیه! البته که یک ایده خوب تبلیغاتی در هر رسانه ای در اوج است.
راز بزرگ شدن در انتخاب مشاور حرفه ای تبلیغات است نه رسانه بزرگ
26 – دیجیتال مارکتینگ ( تبلیغات اینترنتی ) :
تبلیغات دیجیتال یا همان تبلیغات اینترنتی به معنای این است که یک برند پیام تبلیغاتی خود از طریق اینترنت به مخاطبان برساند. میزان زمانی که مردم در اینترنت میگذرانند در حال افزایش است. تبلیغات دیجیتال شامل تبلیغات ویدئویی، بنرهای اینترنتی در سایتها، تبلیغات ایمیلی، تبلیغات شبکههای اجتماعی، تبلیغات آنلاین موتورهای جستجو و اپلیکیشنهای موبایلی و … است. تبلیغات دیجیتال برای اثرگذاری حداکثری معمولاً همزمان با شیوههای سنتی تبلیغات از جمله تبلیغات رادیو و تلویزیونی و تبلیغات چاپی اجرا میشود. نقطه قوت تبلیغات دیجیتال این است که میتوان در زمان درست پیام تبلیغاتی درست را در معرض دید مخاطبان هدف که در واقع مشتریان بالقوه هستند قرار داد. از طرف دیگر میزان موفقیت و نتیجهبخشی تبلیغات دیجیتال به صورت دقیق قابل رصد و ارزیابی است. این قابلیت سنجش اثربخشی تبلیغات دیجیتال، برای تبیین سیاستها و استراتژیهای تبلیغاتی بعدی هم بسیار مهم است.
با توجه به هزینههای نسبتاً زیاد تبلیغات تلویزیونی و تبلیغات محیطی، تبلیغات دیجیتال بهترین انتخاب برای کسب و کارهای کوچک و متوسط و نوپا است. تبلیغات دیجیتال در برخی کشورها از جمله کشور ایران هنوز در ابتدای راه هستند و مطمئنترین راه برای به دست آوردن نتایج ملموس از تبلیغات دیجیتال سپردن کار به متخصصان این عرصه مانند چه در زمینه تبیین استراتژیهای تبلیغاتی و چه تولید محتوای ویدئویی اینترنتی بهترین خدمات را به مشتریان خود ارائه میدهد. شکی نیست که تبلیغات دیجیتال اگر بدون استراتژی مشخص و از پیش تعیین شده انجام گیرند نتایج مورد نظر حاصل نخواهد شد.
27 – آیا مخاطبان به تبلیغات دیجیتال اعتماد دارند؟
تحقیقات اخیر حاکی از این است که بسیاری از مخاطبان و مشتریان به میزان زیادی نسبت به شرکتهای اینترنتی و دیجیتال مارکتینگ و به خصوص تبلیغات دیجیتال بی اعتماد هستند. سوال اساسی این است که آیا امکان بازگرداندن اعتماد مشتریان و از بین بردن بدبینی آنها به تبلیغات دیجیتال وجود دارد؟ جواب مثبت است. باید این واقعیت را در نظر داشت که بازاریابی و تبلیغات دیجیتال مقولهای نسبتاً جدید است و طبیعتاً امکان ایجاد اصلاحات و بهینه کردن آنها وجود دارد. رسیدن به یک حالت بهینه در تبلیغات دیجیتال به صورت فوری محقق نخواهد شد و نیازمند زمان است اما روند اصلاحات به مرور پیش خواهد رفت. بهترین کاری که هر شرکت و برندی در این زمینه میتواند انجام دهد این است که همواره به منافع و نظرات مشتریانش توجه کند و ساختار تبلیغات دیجیتال خود را بر این پایه بنا نماید. خیلی از مواقع آن چیزی که باعث ایجاد نارضایتی و عدم اعتماد مشتریان میشود سوتفاهم در دریافت پیام است. شفاف سازی بهترین راه حل ممکن برای امتناع از این مشکل است. تبلیغات دیجیتال اگر با کیفیت و هدفمند تولید و عرضه شوند و مطابق با نظرات و حساسیتهای مشتریان بهینه گردند میتوانند در اطلاع رسانی و شناساندن ویژگیهای کالاها و خدمات نقش مفیدی بر عهده بگیرند. بهینهترین شکل از تبلیغات دیجیتال با رصد اطلاعات و دادهها قابل دستیابی است به شکلی که هم خواستههای تبلیغ دهندگان مورد نظر قرار گیرد و هم رضایت مشتریان و مخاطبان جلب گردد.
تلاش برای تولید و اجرای تبلیغات دیجیتال به شکلی بهینه نیازمند شناخت درست از مخاطبان هدف از یک طرف و تجربهی کار در عرصه تبلیغات از طرف دیگر است. علی رجبعلی به لطف بیش از سه دهه فعالیت مستمر در عرصه تبلیغات و بهرهگیری از متخصصان درجه یک در عرصه دیجیتال مارکتینگ این توانایی را دارد که تبلیغات دیجیتال را به بهینهترین و اعتمادسازترین شکل ممکن اجرا نماید.
28 – مردم چه نوعی از تبلیغات دیجیتال را دوست ندارند؟
تبلیغات دیجیتال گاهی موجب آزردگی خاطر کاربران اینترنت میشود. بدترین اتفاق برای یک برند همین است که تبلیغاتش کاربران را آزار دهد و موجب ایجاد حس نارضایتی در آنها شود. در این صورت تبلیغات نه تنها مفید واقع نخواهند شد بلکه به ضدتبلیغ تبدیل میشوند و به برند ضربه خواهند زد. تحقیقاتی در مورد منفورترین تبلیغات دیجیتال از نظر کاربران اینترنت انجام گرفته است و نتایج حاصل حاکی از این است که آزار دهندهترین تبلیغات دیجیتال از لحاظ کاربران به ترتیب عبارتند از:
1- ویدئوهای تبلیغاتیِ با صدایی که اتوماتیک در وبسایتها پخش میشوند.
2- تبلیغاتی صوتی که در سرویسهای پخش موسیقی و پادکستها وجود دارند.
3- تبلیغاتی که در موتورهای جستجو نمایش داده میشوند.
4- تبلیغات بنری که به صورت تصویر در وبسایت ها قرار دارند.
این نتایج نشان میدهد که اکثر کاربران اینترنت تبلیغات غیرمنتظره که به صورت اتوماتیک پخششان آغاز میشود را آزاردهنده تلقی میکنند. طراحی و پخش تبلیغات دیجیتال به شکلی که هم توجه کاربران را جلب کند و هم باعث آزار آنها نشود کار پیچیدهای است که بیش از هر چیز به تجربه و تخصص نیاز دارد. علی رجبعلی با بهره گیری از نیروهای متخصص و سالها تجربه در عرصه تبلیغات شبکه های مجازی دارای این توانمندی است که تبلیغات دیجیتال را به شکلی که بیشترین بازده را داشته باشند تولید و پخش نماید.
فروش موفق فقط در نتیجه مارکتینگ موفق بدست می آید
29 – مارکتینگ ” بازاریابی “ :
به جرأت می توان گفت یکی از مهم ترین بخش ها تدوین استراتژی بازاریابی صنعتی در هر واحد تولیدی و خدماتی، مربوط به انتخاب بهترین مولفه های پروموشنی (Promotion) و یا ابزارهای تبلیغاتی است. وقتی وارد دنیای تبلیغات می شویم گویی به یک اقیانوس بی انتها وارد شده ایم که انتهایی برای آن نمی توان تصور کرد. گفتنی است در دنیای تبلیغات هر روز با تکنیک ها و روش های جدیدی روبرو می شویم که هر یک به نوبه خود توانسته اند مخاطبین زیادی را جلب کنند. باید این را در نظر داشته باشیم که استفاده از ابزار تبلیغات پیچیدگی خاص خود را دارد؛ دنیای تبلیغات، دنیای صفر و یک نیست! باید این را قبول کنیم که مخاطبین و مشتریان ما ربات نیستند. بنابر این لازم است خود را برای روبرو شدن با چالش جدید آماده کنیم! انتخاب بهترین ابزار ترفیعی(Promotion) که منجر به بهبود فرآیند فروش شرکت شود همیشه چالش جدی برای مدیران بازاریابی و فروش واحد صنعتی بوده و هست! دربین کارشناسان عرصه تبلیغات و بازاریابی صنعتی سه استراتژی تبلیغاتی متداول مرسوم است که هریک مزایا و معایبی دارند؛ پیشنهاد می شود به عنوان مدیر بازاریابی و فروشِ واحد صنعتی خود، این استراتژی ها را بشناسیم تا در جای مناسب از آنها استفاده کنیم.
30 – ( بازاریابی / فروش/CRM )
شرح مختصری بر خدمات مشاوره تخصصی و آموزش
( بازاریابی / فروش/CRM )